Esküvőfotózás

Ha profi esküvői fotográfus az álmod, akkor jó helyen jársz.

Az a véleményem, hogy itt egy olyan pillanatot kell megörökíteni és hangulatot visszaadni a képeknek, hogy amikor évek múltán is előveszik a párok az esküvői albumot, akkor azt a kellemes, bensőséges, boldog érzést elevenítsék fel, ami az esküvőn, a szertartáson és az azt követő mulatságon, partyn a levegőben volt, és éljék át emlékezetükben újra és újra.

A képzett fotográfus az művész, aki a dokumentalista fotókon kívül megpróbál egy érzést is átadni a képeivel, azt az érzést, amit akkor és ott átélt, és úgy, ahogy ő látta. Ezért a fotográfus kiválasztása nem egyszerű, és túlmutat a technikán és a díjazáson. Ezért a kedves látogatónak azt javaslom, hogy választás előtt több profi fotográfussal, fényképésszel beszéljen személyesen, mielőtt a döntést meghozza. Vannak nagyon jó fényképészek, de úgy, mint a festészetben más-más a stílusuk: van akinek Picasso kubista stílusa tetszik, van akinek Mányoki barokk stílusa, pedig mindegyik nagyon tehetséges festő és világhírnévre tett szert. A fotográfus és a pár kapcsolata nagyon fontos.

A párok és a fotográfus bensőséges viszonya elengedhetetlen.

Én általában esküvő előtt a házasulandókkal kétszer találkozom. Természetesen ez vidéken nem mindig oldható meg, ezért fontos a fotós jó kapcsoltatteremtő képessége. Az egész esküvő alatt szinte folyamatos kontaktusban vagyok a párral, a szertartások alatt is nagy segítség számukra egy bíztató tekintet, hiszen életük legkülönlegesebb eseményét élik át.

A sikeres fotózás tekintetében szükséges:

- a jól kiválasztott hely:

A helyszín legyen szép, látványos, világos és legyen helye a fotósnak mozogni, legyen távolság. A jó portréképek mindig távolabbról készülnek, mert a széles látószögű objektív torzít, mindenkit kövérebbnek ábrázol, hacsak nem ez a cél speciális esetekben.

- idő:

Legyen elég idő mindenre, ne kelljen kapkodni és rohanni, mindkettő hatással van a hangulatra.

- szeretet kimutatása:

Nem elég, ha szeretik egymást a házasulandók, de ezt ki is kell mutatniuk! Fontosak a pillantások, gesztusok, kézmozdulatok, fontos a kapcsolat és a törődés. A menyasszonynak tudnia kell királynőként viselni a ruhát, jól éreznie magát a főszerepben, a vőlegénynek pedig tudnia kell királynőként bánni vele.

- az időjárás:

Szerencsés ha szép az idő, jó, ha kültéri képeknél van némi bárányfelhő is, ami izgalmassá teszi az eget, igaz esőben és szélben is lehet kiváló és egyedi hangulatú képeket készíteni, de ehhez a párok bevállalóssága szükséges.

- fotogenitás:

Nem mindenkit szeret egyformán a kamera, és nem mindig a jól kinéző emberek mutatnak legjobban a fotókon.

A fotózásra fel kell készülni, ha szükséges gyakorolni a tükörben a mosolygást is, mert tapasztalatom szerint ez sem egyszerű feladat. Van aki a kész képeken látja viszont esetleg kicsit suta fogait, a nagyon széthúzott száj kövéríti az arcot, a mosoly nélküli pedig túl hideg és rideg, tehát meg kell találni az arany középutat.

A fotózás előtti napokban nem ajánlott a szoláriumozás, szőrtelenítés és napozás, hogy ne legyen a képeken kipirosodott, kipattogott, leégett bőr. A képen minden látszik, fontos a bőr és a körmök rendbenléte is.

Az esküvői készülődés, öltözködés részleteinek fotózása szerves része egy esküvő krónikájának, ugyanakkor jó alkalmat teremt arra, hogy a szűkebb család és a fotós összekovácsolódjon.

Az esküvői szertartás főszereplői még a pap és az anyakönyvvezető, akiknek szintén meghatározó a viszonyuk a fényképezéshez.

FONTOS! A szertartások alkalmával a család ismerősei, barátai is szoktak fotókat készíteni. Egy esküvőn rengeteg megható, felejthetetlen pillanatot lehet fotózni, az ember ezer helyen lehetne egyszerre. A szertartások alkalmával azonban jó, ha csak a megbízott fotós tevékenykedik a szertartás közelében, mert egyrészt zavarják a szertartást, másrészt a sikeres fotók elkészítését, hiszen vagy rákerülnek a képekre, vagy a megbízott fotósnak őket kell kerülgetnie, ahelyett, hogy az eseményekre koncentrálhatna.

FONTOS! Ha többen fotóznak a helyszínen, akkor sok rossz felvétel is készülhet, mert hogy néz ki egy fénykép, amikor a pár egyike az egyik fotósra néz a szemével, a házusulandók másika pedig a másikra. Így egyik sem lesz az igazi, széthúzást sugall a kép.

FONTOS! A szertartáson a gyűrűk felhúzása fontos esemény, amit minden pár szeretne fényképen megkapni. Tapasztalatom szerint inkább a férfiak, de sokszor a nők is úgy ujjukkal átfogva takarva húzzák társuk ujjára a gyűrűt, hogy az a fotós számára nehezen látható. Ezért egy ilyen pillanat elpróbálása nélkülözhetetlen, annak tudatában, hogy ez fotózható legyen!

BEÁLLÍTOTT FOTÓK

A fotóknál nagy szerepet játszik a hely az idő és a hangulat. Nem jó, ha kapkodva készülnek a fotók, ez visszaköszön a képeken. Fontos a precizitás, ujj- és kéztartás, ami sokunknak szokatlan és csak a képeken látjuk viszont, hogy mutatott fényképezés közben. Érdemes ezt is tükör előtt kipróbálni, mert tapasztalatom szerint fotózás közben, amikor lámpalázas mindenki, nem a természetes mozdulatok jönnek elő, és néha hiányzik a lányokból a nőiesség és a fiúkból a férfiasság. Erre mindig szoktam figyelmeztetni a párokat és segítek ilyenkor, de egyszerűbb és gyorsabb, ha nem ott a helyszínen kellene ezért szólnom, esetleg pár fotót megismételni.

FONTOS! Lényeges, hogy a beállított képek bensőséges, nyugodt környezetben készüljenek. Fontos, hogy fotózás közben a párok rám figyeljenek. Ne zavarjanak a csajádtagok, más fotósok, esetleg a videós, mert akkor a figyelem megoszlik több instukció és több kamera között, és ilyenkor a mennyiség a minőség rovására megy!

Az esküvő menetének ismerete fontos számomra, hogy mindig tudjak helyezkedni, hogy a legjobb helyről készüljenek a fotók. Ismernem kell a szertartást, hogy tudjam, mire figyeljek. Tudnom kell, hogy lesz-e rizs vagy virágszórás, pillangóreptetés, mikor lesz a csokordobás, hogy a legjobb szögből tudjam lencsevégre kapni.

UTÓMUNKA

Az utómunka legalább olyan fontos és aprólékos feladat, mint egy beállított kép elkészítése. Ez a fotózás lelke már a mai korban. Így lehet retusálni a képeket, effektekkel különféle hatásokat előidézni, lehet szépia vagy fekete-fehér színben dolgozni vele, és lehet a színes és monochróm manapság divatos hybrid megoldását alkalmazni.

A kiválasztott képeket szépítő retusálással javítom. Én az éles képeket szeretem, ahol látszik a bőr textúrája, nem célom az arcok ellágyítása, elmosása, amit sok magazin alakalmaz az öregedő hölgyek fiatalításához. Fontos, hogy élesek legyenek az igéző szemek. Ezért a mai napig kapható legprofibb felszerelést használom, ami elengedhetetlen egy sötétebb templomi fotózásnál és ami a kép élességében és nagyíthatóságában is visszaköszön.

A képeket effektekkel, különféle digitális keretekkel lehet kiegészíteni, ami egy új, egyedi stílust ad a fotónak.

FÉNYKÉPEK

A fényképeket professzionális laborban nagyíttatom, illetve kívánság szerint a kiválasztott képekből készítek nagy színes nyomatot nagyformátumú poszternyomtatóval, aminek maximális nagyítása 136x204 cm fényes, félfényes, selyemfényű vagy matt fotópapírra kívánság szerint passzpartuzva és/vagy keretezve. Ezen kívűl készülhetnek festményutánzatú képek festővászonra (u.n. canvasra), amelyhez az eredeti fotót rajzolom át, festem meg digitális technikával. További információt és árakat itt találsz.

A fényképek átvehetők elegáns albumban és fotokönyv formában is kívánság szerint.

STÚDIÓ KÉPEK

Igény szerint stúdiófelszerelést is viszek a helyszínre, stúdióvakukat, háttereket, ha olyan helyen és környezetben kell elkészíteni a képeket ahol szükség van rá. Ilyen lehet egy kastélybelső, múzeum, sötétebb vivágítású étterem, borpince, stb.

KREATÍV ALBUM

Készülhet az esküvő után esküvői ruhában egy kreatív fotóalbum, ahova biztosítom a sminkest és esetlegesen a fodrászt is. Ez legalább 6-7 órát vesz igénybe különféle helyszíneken, különféle fényviszonyok mellett napnyugtáig. Napnyugtában és sötétben is nagyon hangulatos képeket lehet készíteni, ami egy felejthetetlen élményt ad. Ennek a fotózásnak előnye, hogy senki nem zavar, a helyszínen a sminket rögtön javítjuk, egy kollégám a derítőlapokat tartja, hogy a megvilágítás a legmegfelelőbb legyen. Egy stáb figyel rájuk, lesi gondolatukat és próbálja megteremeteni azokat a körülményeket, mint egy modellfotózáson vagy filmforgatáson... Egyszer nekik is részük lehet benne, ha nem színészek vagy modellek..

Tekintse meg Esküvői minta albumunkat!

CREDO

"A fénykepezőgép az egyetlen eszköz, amellyel meg lehet állítani az időt. Meg lehet örökíteni a pillanatot, az érzelmeket. El lehet mesélni egy történetet egyetlen képpel."

Fotódból rendelj vászonképet szeretteidnek ajándékba!

Az örömszülők nagyon szoktak örülni ilyen képeknek!

Ha a fotózással engem bízol meg, akkor a vászonképeket is kedvezményesen vásárolhatod meg.

Az árakat itt találod

Miért válassz minket?